Przepisy

Babka drożdżowa

Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 1:30h

Sposób przygotowania:

  1. Przygotować Ciasto Drożdżowe według przepisu podanego na opakowaniu (bez przygotowywania kruszonki).
  2. Pod koniec miksowania ciasta dodać rodzynki i całość wymieszać.
  3. Wysmarować karbowaną formę do pieczenia tłuszczem, wysypać mąką i przełożyć do niej przygotowaną masę ciasta.
  4. Wstawić do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez około 45 min (do zarumienienia skórki).
  5. Przygotować twardą polewę o smaku białej czekolady Delecta wg przepisu podanego na opakowaniu.
  6. Gotową babkę polać polewą i posypać skórkami pomarańczy.

 

Więcej inspiracji na ciasta drożdżowe i nie tylko znajdziesz na:https://delektujemy.pl/ciasta/drozdzowe/

komentarzy /0/
Skomentuj