Przepisy

Babeczki zajączki

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:50h

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do temp. 180⁰C bez termoobiegu. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek. 
  2. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 0,5 min).
  3. Wymieszaj łyżeczką nadzienie w pojemniczku.
  4. Połowę ciasta rozłóż równo do 12 foremek (ok. 0,5 łyżki stołowej ciasta).
  5. Wyłóż nadzienie owocowe bezpośrednio z pojemnika na środek każdej babeczki (ok. 0,5 łyżeczki).
  6. Przykryj nadzienie pozostałym ciastem.
  7. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17-22 min. (do uzyskania złocistego koloru). 
  8. Krem: serek Philadelphia zmiksuj z cukrem pudrem do gładkiej konsystencji i wysmaruj wierzch schłodzonych babeczek. Następnie obsyp je wiórkami kokosowymi.
  9. Uszy: pianki pokrój w poprzek w 0,5 cm paski. Nos: kulka z pianki. Oczy i usta: kolorowe drażetki. Wąsy: posypka o sm. kakaowym.

 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj