Przepisy

Babeczki z budyniem i malinami

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 1:00h

Sposób przygotowania:

  1. Wlej 150 ml schłodzonej śmietanki do szklanki.
  2. Wsyp zawartość torebki z budyniem, energicznie mieszaj łyżeczką do uzyskania gładkiej konsystencji (ok. 0,5 min).
  3. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C.
  4. Na blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż 12 foremek.
  5. Do wysokiego naczynia wbij jaja, mleko oraz olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką do gładkiej konsystencji (ok. 0,5 min).
  6. Połowę ciasta rozłóż równo do 12 foremek (ok. 0,5 łyżki ciasta).
  7. Przygotowany budyń wyłóż na środek każdej babeczki (ok. 1 łyżeczki).
  8. Na budyń ułóż, podzielone na połówki maliny.
  9. Przykryj całość pozostałym ciastem i natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz przez 18-23 min.
  10. Pozostałą ilość śmietanki ubij z mixem do śmietany.
  11. Wystudzone babeczki udekoruj bitą śmietaną, udekoruj malinami.

 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj