Przepisy

Babeczki stracciatella

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:45h

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do temp. 180⁰C.
  2. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek.
  3. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 0,5 min).
  4. Rozłóż po 1 łyżeczce jasnego ciasta do każdej papilotki.
  5. Do pozostałego ciasta dodaj kakao i dobrze wymieszaj łyżką.
  6. Ciemne ciasto wyłóż na jasne (ok. 1 łyżki).
  7. Babeczki natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20 min. Po upieczeniu babeczki odstaw do wystudzenia.
  8. Aby przygotować krem do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietanę, wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min.
  9. Gotowy krem wyłóż na babeczki.
  10. Posyp babeczki płatkami czekolady.

 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj