Przepisy

Babeczki Nadziane płatkami czekolady

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:30h

Do ciasta:

  • 2 jaja
  • 75 ml mleka 
  • 75 ml oleju 

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do temp. 180ºC.  Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek.  
  2. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 1 min.   
  3. Odsyp 1 łyżeczkę płatków. Dodaj do ciasta pozostałą ilość, delikatnie wymieszaj łyżką.
  4. Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (1−1,5 łyżki ciasta). 
  5. Surowe babeczki posyp odłożonymi płatkami czekolady. 
  6. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15−20 min (do uzyskania złocistego koloru).   

 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj