Przepisy

Babeczki Nadziane bakaliami

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:55h

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C.
  2. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek.
  3. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 1 min.
  4. Odsyp 1 łyżeczkę płatków. Do pozostałej ilości płatków dodaj po ok. garści pokrojonych na mniejsze części rodzynek, orzechów oraz żurawiny.
  5. Bakalie wsyp do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.
  6. Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (1-1,5 łyżki ciasta).
  7. Surowe babeczki posyp odłożonymi płatkami czekolady.
  8. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15-20 minut (do uzyskania złocistego koloru).

 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj