Przepisy

Babeczki – kwiatuszki

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:45h

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj foremki do wypieku 12 sztuk babeczek (polecamy metalową formę do muffinek wyłożoną papierowymi papilotkami albo foremki silikonowe).
  2. Nagrzej piekarnik do temp. 180ºC bez termoobiegu. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek.
  3. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
  4. Ciasto rozłóż równo do 12 foremek.
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17−22 min (do uzyskania złocistego koloru).
  6. Polewę rozpuść zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odetnij różek opakowania. Pianki pokrój w poprzek w 0,4 cm paski. Środek wystudzonej babeczki posmaruj gęstniejącą polewą, przyklej płatki z pianki, na środku przyklej drażetkę.

 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj