Przepisy

Babeczki jogurtowe z płatkami migdałowymi

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:40h

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj foremki do wypieku 12 sztuk babeczek (polecamy metalową formę do muffinek wyłożoną papierowymi papilotkami albo foremki silikonowe).
  2. Nagrzej piekarnik do temperatury 180oC bez termoobiegu.
  3. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj jogurt i olej, wsyp zawartość torebki i dobrze wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
  4. Ciasto rozłóż równo  do 12 foremek. Udekoruj płatkami migdałowymi według uznania.
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 17-22 minut (do uzyskania złocistego koloru).
  6. Po wystudzeniu posyp babeczki cukrem pudrem.

 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj