Przepisy

Babeczki dyniowe

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:25h
  • 2 jaja
  • 150 g (ok. 150 ml) jogurtu naturalnego 2% tł. lub naturalnego jogurtu greckiego 10% tł.
  • 100 ml oleju

Sposób przygotowania:

  1. Nastaw piekarnik na temp. 180ºC (bez termoobiegu). Wyłóż 12 foremek na blachę z wyposażenia piekarnika.
  2. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj jogurt i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i wymieszaj łyżką do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
  3. Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (1−1,5 łyżki ciasta).
  4. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20−25 min (do uzyskania złocistego koloru).

Babeczki doskonale smakują z dodatkiem pestek dyni Bakalland, słonecznika Bakalland czy ulubionych owoców suszonych. Posyp wierzch ciasta i piecz razem z dodatkami.

komentarzy /0/
Skomentuj