Produkty

Pieczenie > Ciasta

Babeczki dyniowe

Nowość na rynku - pierwsze babeczki dyniowe marki Delecta. Stworzone ze szlachetnych składników: mąka jaglana prażona, polska dynia Hokkaido i mieszanka korzennych przypraw takich jak goździki, imbir i cynamon powodują, że babeczki są idealnym deserem. Dynia Hokkaido jest najlepsza w kuchni, wspomaga trawienie i jest bogata w karoten. Stanowi idealny dodatek do słodkich wypieków i deserów z uwagi na delikatny smak i intensywna barwę.

Udekoruj je pestkami dyni Balalland i ciesz się smakiem z całą rodziną.

Przygotować:

  • 2 jaja
  • 150 g (ok. 150 ml) jogurtu naturalnego 2% tł. lub naturalnego jogurtu greckiego 10% tł.
  • 100 ml oleju

 

  1. Nastaw piekarnik na temp. 180ºC (bez termoobiegu). Wyłóż 12 foremek na blachę z wyposażenia piekarnika.
  2. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj jogurt i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i wymieszaj łyżką do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
  3. Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (1−1,5 łyżki ciasta).
  4. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20−25 min (do uzyskania złocistego koloru).

Babeczki doskonale smakują z dodatkiem pestek dyni, słonecznika czy ulubionych owoców suszonych. Posyp wierzch ciasta i piecz razem z dodatkami.