Przepisy

Babeczki brownie mocno czekoladowe

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:25h
  • 1 jajo
  • 50 ml mleka
  • 75 g margaryny

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść i ostudź margarynę.
  2. Nastaw piekarnik na 180ºC (bez termoobiegu).
  3. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki z ciastem, wbij jajo, dodaj mleko i margarynę, zmiksuj przez 1 min (ciasto jest gęste).
  4. Ciasto rozłóż równo do 12 papierowych foremek (ok. 1 łyżka ciasta).
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika: piekarnik elektryczny piecz przez ok. 15-16 min., gazowy piecz ok.19 min. 

Babeczki wyjmowane z piekarnika mają lekką górkę, w czasie stygnięcia po ok. 5 min delikatnie opadają na środku, ciemniejąc w tym miejscu (babeczka od góry wygląda jak lekko niedopieczona).

Dobra rada: przygotowanymi pikami udekoruj babeczki po wystygnięciu. 

komentarzy /0/
Skomentuj