Produkty

Pieczenie > Ciasta

Babeczki brownie karmelowe z czekoladą

Nowość na rynku - popularny smak - babeczki brownie o smaku karmelowym marki Delecta. Szlachetne dodatki takie jak karmel i wanilia bourbon, bez konserwantów i sztucznych barwników sprawią, że każdy będzie zachwycony ciastem brownie w małych porcjach. W cieście widoczne sa duże dropsy czekoladowe.

Idealnie smakują z owocami i bakaliami, bądź podane na ciepło z gałką lodów.

Babeczki wyjmowane z piekarnika mają lekką górkę, w czasie stygnięcia po ok. 5 min delikatnie opadają na środku, ciemniejąc w tym miejscu (babeczka od góry wygląda jak lekko niedopieczona).

Dobra rada: przygotowanymi pikami udekoruj babeczki po wystygnięciu. 

Przygotować:

Do ciasta:

  • 1 jajo
  • 50 ml mleka
  • 75 g margaryny

 

  1. Rozpuść i ostudź margarynę.
  2. Nastaw piekarnik na 180ºC (bez termoobiegu).
  3. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki z ciastem, wbij jajo, dodaj mleko i margarynę, zmiksuj przez 1 min (ciasto jest gęste).
  4. Ciasto rozłóż równo do 12 papierowych foremek (ok. 1 łyżka ciasta).
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika: piekarnik elektryczny pieczok. 16-17 min., gazowy - piecz ok. 20 min. 

Babeczki wyjmowane z piekarnika mają lekką górkę, w czasie stygnięcia po ok. 5 min delikatnie opadają na środku, ciemniejąc w tym miejscu (babeczka od góry wygląda jak lekko niedopieczona).

Dobra rada: przygotowanymi pikami udekoruj babeczki po wystygnięciu.