Przepisy

Babeczki bananowe z białą czekoladą

Poziom trudności: niski
Ilość porcji: 12
Czas wykonania: 0:30h

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj foremki do wypieku 12 sztuk babeczek (polecamy metalową formę do muffinek wyłożoną papierowymi papilotkami lub foremki silikonowe). 
  2. Nagrzej piekarnik do temp. 180ºC bez termoobiegu.
  3. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki i dobrze wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
  4. Odsyp 1 łyżkę czekolady do posypania babeczek. Pozostałe dodatki wymieszaj z surowym ciastem, wyłóż całość do foremek i posyp czekoladą.
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20−22 min. Sprawdź patyczkiem czy babeczki są upieczone.

 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

komentarzy /0/
Skomentuj