Produkty

Pieczenie > Dodatki do ciast

Fajna polewa żółta

Domowe ciasta nie wymagają specjalnej dekoracji - nawet jeśli bywają niezbyt równe i perfekcyjne z wyglądu. Ich atutem jest smak - naturalny, oryginalny, bez sztucznych dodatków. Jeśli jednak chcesz nieco ozdobić swoje wypieki o naturalne w składzie kolorowe polewy …….wypróbuj gotowe, Fajne polewy od Delecty. W ofercie znajdziesz 3 wiosenne kolory polew: żółtą, pomarańczową i zieloną.

Polewy są bardzo proste w przygotowaniu - wystarczy zanurzyć produkt w gorącej wodzie na 5 min i wylać gotową polewę na ciasto. Dodatkowo po udekorowaniu, polewy nadają niezwykle efektowaną i trwałą dekorację wszelkich wypieków. Polewa jest niezwykle gładka i idealnie kryjąca. Szybko zastyga i jest wyjątkowa w smaku.

Polewa  zawiera tylko barwniki pochodzenia naturalnego, jest bez syropu glukozowego i bez tłuszczów utwardzonych.

Jedno opakowanie wystarczy na udekorowanie średniej wielkości ciasta lub ok. 10- 12 babeczek.

 

Sposób przygotowania:

W kąpieli wodnej:
  • Torebkę umieścić w wysokim naczyniu z gorącą, ale nie wrzącą wodą na około 5 min. (do momentu rozpuszczenia polewy). Jeżeli jest konieczne - wydłuż czas rozpuszczania polewy. UWAGA: Polewy nie możńa gotować. 
W kuchence mikrofalowej:
  • Torebkę umieścić w pozycji pionowej na srodku tacy obrotowej mikrofalówki, nastawionej na najniższą moc (max. 360W) i około 1 minutę (w zależności od mikrofalówki czas podgrzewania może być inny). Nie wkładaj kilku torebek polewy równocześnie.

     

  • Wyjmij torebkę z naczynia lub mikrofalówki (uwaga: polewa może być gorąca) i kilkakrotnie ja ugnieść, do momentu wyównania struktury polewy (polewa jest gotowa do użycia, gdy jest płynna). Odetnij róg opakowania.

  • Zawartość torebki równomiernie rozprowadź na wystudzonym cieście. Niewykorzystaną polewę możesz schłodzić i przechowywać do ponownego użycia (nie podgrzeja ponownie otwartej torebki w mikrofalówce).