Produkty

Pieczenie > Ciasta

Beza

Lekka jak piórko, z zewnątrz krucha a w środku miękka o konsystencji delikatnej pianki – oto BEZA doskonała. Myślisz, że osiągnięcie ideału jest trudne i czasochłonne? Już nie! BEZA od Delecty - to jedyne takie ciasto na rynku, do samodzielnego wypieku, które zawsze i każdemu się udaje.
 
BEZA Delecta to produkt kompletny, dzięki czemu wygodny i szybki w przygotowaniu. Do zawartości opakowania należy dodać jedynie zimną wodę i całość zmiksować, by otrzymać dużą porcję na dwanaście osób.  Prostą instrukcję pieczenia przeczytasz na opakowaniu.
Życzymy udanych wypieków. Piecz śmiało dla innych...ot tak ...prosto z serca.

Więcej inspiracji na pyszne bezy i nie tylko znajdziesz na: 

https://delektujemy.pl/ciasta/bezy/

 

  1. Nagrzej piekarnik do temp. 140-150⁰C.
  2. Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm.
  3. Do wysokiego naczynia wlej 125 ml wody, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany.
  4. Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu.
  5. Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut, następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40−50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego).

Po upieczeniu Twoja Beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki.

Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30−36% tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania.