Produkty

Pieczenie > Ciasta

Duża Blacha - Piernik

Ciasta z linii Duża Blacha Delecta to wyśmienita propozycja dla całej rodziny. Ciasta są bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy dodać kilka mokrych składników [np. jaja, tłuszcz] zmiksować z zawartością torebki i upiec.
Z jednego opakowania otrzymasz ok 1kg wypieku. Dodatkowo ciasta możesz przekładać kremami, konfiturami, dekorować polewą, cukrem puder, czym tylko lubisz.
Więcej inspiracji na pyszne pierniki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/pierniki-i-pierniczki/
Składniki:
  • 3 jaja
  • 175 ml wody
  • 250 g margaryny 

Sposób przygotowania:
  • Rozpuścić i ostudzić margarynę.
  • W wysokim naczyniu wymieszać wodę z margaryną, dodać jaja, wsypać zawartość opakowania i miksować około 4 minuty.
  • Gotową masę przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
  • Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170−180ºC około 45−50 minut (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
  • Doskonale smakuje z dodatkiem bakalii (orzechy, migdały i rodzynki). Piernik można także udekorować polewą czekoladową.