Zarejestruj się Zaloguj
rozwiń 0

Produkty

Ciasta / Ciasta do pieczenia

Ciasta do pieczenia - Duża Blacha - Piernik

Duża Blacha - Piernik

Ciasta z linii Duża Blacha Delecta to wyśmienita propozycja dla całej rodziny.

Ciasta są bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy dodać kilka mokrych składników [np. jaja, tłuszcz] zmiksować z zawartością torebki i upiec.

Z jednego opakowania otrzymasz ok 1kg wypieku. Dodatkowo ciasta możesz przekładać kremami, konfiturami, dekorować polewą, cukrem puder, czym tylko lubisz.

Składniki:

3 jaja

175 ml wody

250 g margaryny 

wyślij gratis SMS ze składnikami Wyślij sms

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuścić i ostudzić margarynę.
  2. W wysokim naczyniu wymieszać wodę z margaryną, dodać jaja, wsypać zawartość opakowania i miksować około 4 minuty.
  3. Gotową masę przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
  4. Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170−180ºC około 45−50 minut (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

Doskonale smakuje z dodatkiem bakalii (orzechy, migdały i rodzynki). Piernik można także udekorować polewą czekoladową.

mąka pszenna, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, difosforan disodowy; cykoria prażona, przyprawy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.

Przeciętne wartości odżywcze po przygotowaniu

Wartości odżywcze na 100 g

Wartości odżywcze na  37 g

% GDA na porcję 37 g

Wartość energetyczna

1682 kJ ( 402 kcal)

617 kJ (147 kcal)

7 %

Białko 

6 g

2,5 g

 4,5 %

Węglowodany

48 g

18 g

7,5 %

w tym cukry

27 g

10 g

11 %

Tłuszcz

20 g

7 g

11 %

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

6 g

2,0 g

11 %

Błonnik

1,0 g

0,5 g

1,5 %

Sód

0,48 g

0,18 g

7 %

Ciasta

Przyprawy i dodatki

Desery

Napoje

Mieszanki żelujące

Przekąski