Zarejestruj się Zaloguj
rozwiń 1

Produkty

Ciasta / Ciasta do pieczenia

Ciasta do pieczenia - Duża Blacha - Ciasto kruche

Duża Blacha - Ciasto kruche

Ciasta z linii Duża Blacha Delecta to wyśmienita propozycja dla całej rodziny.

Ciasta są bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy dodać kilka mokrych składników [np. jaja, tłuszcz] zmiksować z zawartością torebki i upiec.

Z jednego opakowania otrzymasz ok 1kg wypieku. Dodatkowo ciasta możesz przekładać kremami, konfiturami, dekorować polewą, cukrem puder, czym tylko lubisz.

Składniki:

Do ciasta:

100 ml wody 

250 g miękkiej margaryny

Do nadzienia:

1 kg jabłek 

1 łyżka cukru 

Do posypywania:

1−2 łyżki mąki pszennej 

wyślij gratis SMS ze składnikami Wyślij sms

Sposób przygotowania:

  1. Obrać jabłka, pokroić w drobne cząstki, uprażyć z cukrem w garnku do odparowania soku, ostudzić.
  2. Nastawić piekarnik na 180ºC.
  3. Wsypać zawartość torebki do głębokiej miski, dodać wodę i miękką margarynę. Miksować (mieszadła świderki) około 2 minuty do połączenia się składników, na koniec lekko zagnieść.
  4. Przełożyć ¾ ciasta do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
  5. Wyłożyć przygotowane jabłka. Pozostałe ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Przykryć jabłka ciastem. Wierzch proponujemy posmarować mlekiem i posypać cukrem.
  6. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180ºC piekarnika i piec około 50−60 minut.

mąka pszenna, cukier, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu; aromat, barwnik: beta-karoten.

Przeciętne wartości odżywcze po przygotowaniu

Wartości odżywcze na 100 g

Wartości odżywcze na 50 g

% GDA na porcję 50 g

Wartość energetyczna

1223 kJ ( 292 kcal)

611 kJ ( 146 kcal)

7 %

Białko 

4,0 g

2,0 g

 4,0 %

Węglowodany

37 g

19 g

 7 %

w tym cukry

 16 g

 8 g

9 %

Tłuszcz

14 g

7 g

10 %

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

4,0 g

2,0 g

11 %

Błonnik

2,0 g

1,0 g

4 %

Sód

0,18 g

0,09 g

3,5 %

Ciasta

Przyprawy i dodatki

Desery

Napoje

Mieszanki żelujące

Przekąski