Zarejestruj się Zaloguj
rozwiń 1

Produkty

Ciasta / Ciasta do pieczenia

Babeczki nadziane budyniem o smaku waniliowym

Babeczki czekoladowe nadziane budyniem smak waniliowy

Spraw, aby każdy dzień Twoich bliskich był pełen uśmiechu – podaruj słodki drobiazg od serca. Nowe Babeczki Nadziane budyniem to smaczne babeczki do samodzielnego wypieku, ze słodką niespodzianką w środku. Prosty sposób przygotowania gwarantuje doskonały wypiek w krótkim czasie. Do ciasta dodać podstawowe składniki: jaja, mleko, olej i wszystko wymieszać łyżką. Budyniu nie trzeba gotować , wystarczy go połączyć z mlekiem. Dołączone do opakowania papierowe foremki ułatwiają i przyspieszają pracę. Talerz pełen pachnących babeczek, prosto z piekarnika, napełni dom aromatem domowego ciasta i przyciągnie do kuchni każdego łasucha. Nie czekaj na weekend czy specjalną okazję! Babeczki Nadziane to słodki drobiazg na każdy dzień tygodnia!

Składniki:

Do budyniu

100 ml mleka

Do ciasta

2 jaja

100 ml mleka

75 ml oleju

wyślij gratis SMS ze składnikami Wyślij sms

Sposób przygotowania:

Przygotowanie budyniu :

  1. Wlej mleko do szklanki (schłodzone lub o temp. pokojowej).
  2. Wsyp zawartość torebki z budyniem, energicznie mieszaj łyżeczką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
  3. Odstaw na ok. 5 min do zgęstnienia.

Czas przygotowania ciasta jest czasem gęstnienia budyniu.

Budyń najlepiej smakuje po upieczeniu.

Przygotowanie ciasta: 

  1. Nagrzej piekarnik do temp. 180ºC bez termoobiegu.
  2. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek.
  3. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 0,5 min).
  4. Połowę ciasta rozłóż równo do 12 foremek (ok. 0,5 łyżki ciasta).
  5. Przygotowany budyń wyłóż na środek każdej babeczki (ok. 1 łyżeczki).
  6. Przykryj budyń pozostałym ciastem. 
  7. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 18−23 min.

Ciasto: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku 4,5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10−12%); mąka ryżowa (zawiera gluten); substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia; czekolada 1% ((zawiera mleko) cukier, masa kakaowa min. 46%; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10‒12%); aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.

Budyń: cukier, skrobia modyfikowana, mleko odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny, emulgatory (E 471, E 472a); substancja zagęszczająca: alginian sodu; białka mleka, sól, aromat, wanilia w proszku 0,1%; barwniki: kurkumina, annato.

Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie)

Na 100 g

Na porcję 48 g

%RWS* na porcję 48 g

Wartość energetyczna

1622 kJ
387 kcal

784 kJ
187 kcal

9%

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

19,5 g
2,9 g

9,4 g
1,4 g

13%
7%

Węglowodany
w tym cukry

45,7 g
25,2 g

22,1 g
12,2 g

8%
14%

Białko

6,6 g

3,2 g

6%

Sól

0,6 g

0,3 g

5%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)

Ciasta

Przyprawy i dodatki

Desery

Napoje

Mieszanki żelujące

Przekąski